söndag 3 januari 2010

Himmel över vargaland

Ute lyser mark och himmel ljummet blålilasyrén. Det är det finaste ljus jag har sett på länge. Jag tänker tankar och sjunger böner över kära Varg i skogen. Den här jakten, den här stress- och hetsjakten, är för mig helt ogripbar. Ser ingen som helst rim och reson. Som om vi aldrig lär av våra misstag. Det är så förbaskat vansinnigt dumt att jag tappar talförmågan.

Tycker precis som Korpsyster, besök Svenska Rovdjursföreningen, ta ditt ansvar.

4 kommentarer:

Sofia sa...

Även jag sjöng vargasånger igår och förrgår. Det var vi nog många som gjorde. ... men ngt mer hände under denna jakt än de dödade vargaran ... bilden av jägaren, en bild jägarlobbyn arbetat så hårt med att putsa har krackelerat totalt. Allt som vi nu ser är total blodtörst och girighet. Jägaren som viltvårdare är en för evigt förpassad till de sälla jaktmarkerna. Det var inte bara varagar som dog ...

Ingrid sa...

Ah Sofia, så skönt att se mina egna tankar i ord. Hur fruktansvärd denna jakt var men att den just drog bort slöjan för det som lallat runt och låtsas bedriva viltvård. Bara så ont i mig att så många vackra djur fick sätta livet till och än mer blöder jag förde som tar sig fram skadeskjutna i skogen.

Vidar Skogsstjerna sa...

Att gå med i Rovdjursföreningen är bra. Men det räcker inte med att enbart vara med i en förening och sjunga lite för vargen i skogen. Man måste bli mer aktiv. Varghatarna är väldigt organiserade och agerar. Så måste även vi göra för att vargen ska räddas. Vi måste agera och protestera öppet och tydligt.

Visste ni att pengarna som bekostade vargjakten togs från kassan som är till för bevarandet av det biologiska mångfaldet. Detta år 2010 är det internationella året för biologiskt mångfald och det inleder sverige med att jaga vår hotade varg.

Rosenklo sa...

Ja, jag kände till finansieringen ur biologisk mångfald fonden. Det rimmar så kopiöst illa.

Min tanke med att gå med i Rovdjursföreningen är att jag vill vara med och påverka på regional nivå. Jag vill bli aktiv. Jag har stöttat i det tysta alldeles för länge.

Det finns en välkänd naturfotograf bosatt i vår kommun. Han är mest känd för sina filmer och fotografier av varg. Det har hänt flertal gånger att han fått sina däck sönderskurna. Att vargen kan väcka sådana reaktioner är helt obegripligt! Är det verkligen vargen som djur allt det här handlar om?!

Idag stod det att läsa i tidningen att fem av de skjutna vargarna var föräldrar. I Gävletrakten blev både en alfahanne och alfahona med tre valpar skjutna. Valparna är 8 månader så det finns goda chanser för att de klarar sig men ändå. Det visar bara på en av alla brister med den här jakten.