lördag 9 januari 2010

Fruktsallader

Idag är det lördag och då får man äta dessert efter maten. Och det gjorde vi. Fast en sådan här nyttig variant får man visserligen äta varje dag. Om det nu skulle finnas bestämelser om sådant. Såhär lyder ursprungsreceptet:

5-6 apelsiner
½ -1 granatäpple
1 tsk malen kanel
2 msk apelsinblomsvatten/rosenvatten
1 msk råsocker

Filea och blanda apelsiner för sig och granatäppelkärnorna för sig. Se till att det inte beska mellanlagren i granatäpplet följer med, det är beskt (har provat). I skålen med kärnorna rörs även kanel, råsocker och apelsin/rosvatten ner, låt det stå och dra till sig ca 30 min. Sedan blandas det ihop. Färdigt att äta! Vi tog en klick med grekisk yoghurt till, som vi hade blandat med vaniljsocker, smakade precis som den dyra vaniljyoghurten. Otroligt gott! Finns en del sparat till kvällen och soffan också.

Är lite nyfiken på att göra en annan variant med passionsfrukt istället för granatäpple samt lägga till kiwi och utesluta det andra. Eventuellt ananas eller kokosflagor. Tidigare har jag gjort en variant med apelsinfiléer och en lag av stjärnanis, nejlika och kanelstång man kan lägga till saffran men det har ju varit så dyrt i år. En fjärde variant som jag tycker om är filéer på apelsin och blodgrape och strö över råsocker och kanel. Det är ju det här som är det fina, att man kan variera i oändlighet efter tycke och smak...

Inga kommentarer: