tisdag 13 september 2011

Det är tid nu

Jag skulle vilja lägga upp delen An American Prayer - Hour For Magic, Freedom Exists, A Feast Of Friends av Jim Morrisson från hans poesiskiva An American Prayer idag. Just för att jag tycker att den är så underbar och passar en sådan här typisk höstdag men texten går av någon anledning inte att kopiera in
och är alldeles för lång för att jag ska orka skriva av den....
Och uppenbarligen funkar det inte heller att lägga in youtubelänk idag..
Så lyssna istället utåt,

på vinden där den drar fram. Skallra-rasslar i trädgrenar och virvlar bland löven, skapar vinande ljud bland husknutar och busvisslar på jordmadammen. Hon, nere i Dödsriket och i vägkorsningen, med fågelskrud och gammelhand. Med höstlöv och krims-krams i handväskan av sammet. Hon med drag av en toka och haggornas drottning.

Hör hur hon skrider fram. Hur hon lockas fram ur gravjorden. Queen of the beasts, får en annan innebörd. Dimmorna glättar på höljet, gör det lättare att träda över gränsen. Hösten, som gryning och skymning.

I fönstret brinner tallbarrsoljan, ligger bergskristallerna, laddade av fullmåneljuset, höljt bakom tonvis av molntäcke och stormvindsnatt. Det blir bra det här, tänker jag, redo att skörda dagens tentafrågor. Nynnar på Lovis vaggvisa ur Ronja Rövardotter. Det stormar inte här inne, mjuk i märg och ben.

Inga kommentarer: